Peces - pallarsllacs_cat

Vaya al Contenido
TRUITES

Nom científic: Salmo trutta fario
Longitud mitjana: 20-35 cm; màxima: 1 m
Pes mitjà: 150-400 g; màxim: més de 7 kg
Longevitat: 6 a 13 anys.

La truita Fario de procedència autòctona és la truita comuna dels llacs i és l'única que era present abans de les repoblacions que van començar cap a 1930 als Pirineus.
Segons les zones on habita, aquesta truita pot prendre colors diferents, se la troba vestida de negre, groc o marró amb punts vermells i negres bastant assenyalats, un teixit adipós molt acolorit on predomina el vermell, en traços longitudinals.
Les truites que viuen més al fons tenen un to més clar que recorda a vegades a la truita arc de Sant Martí.
Per al fresi la truita busca aigües poc profundes i no dubte a remuntar els rierols per a fer el seu niu. Es reprodueix a partir de 3 anys.

Font:  lacsdespyrenees.com


SABELINOS
BARB ROIG

Nom científic: Phoxinus phoxinus.
Longitud mitjana: 5 à 7 cm; màxima 10 cm:
Longevitat: 5 anys

El barb roig és un peix cipriniforme de la família dels ciprínids que viu en bancs a vegades molt nombrosos que agrupen sovint individus de la mateixa talla. El seu cos recorda al de la truita petita.

En els llacs es troba en cotes superiors a 2400 m d'altitud, sent introduït, certament per l'home, per exemple en l'Estany d'Airoto a 2204 m.

Sempre en moviment, el barb roig és molt voraç i destrueix en gran quantitat els ous de les altres espècies. Equilibra àmpliament la balança pel tribut que paga en l'alimentació de les truites, però la seva presència en els llacs és més aviat nociva per a elles!

Quan és present, colonitza també el torrent aigües amunt i a baix. Allí on encara algunes truites arriben a fresar, el "rabotte" s'encarrega de deixar-ho tot net. D'altra banda, és degut a aquesta constatació que les autoritats han imposat fa alguns anys la prohibició de portar barb roig viu sobre els llocs de pesca.

Fuente:  lacsdespyrenees.com
M E N Ú
Regreso al contenido