Estanys de Trescuro - pallarsllacs_cat

Vaya al Contenido
Llacs Glacials > Vall d'Espot > Riu de Peguera
M E N Ú
GALERIA D'IMATGES
Estanys de Trescuro

Els Estanys de Trescuro, són llacs d'origen glacial situats a 2.040 m d'altitud, en la capçalera del 'Vall de Peguera' dins del 'Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici', prop de la població d'Espot, a la comarca del Pallars Sobirà, al Pirineu de Lleida.

Són dos estanys petits, de dimensions molt similars amb 2,11 hectàrees en total i 5 m profunditat. D'altra banda, els dos estanys contigus presenten característiques molt particulars degudes al diferent temps de residència de l'aigua, propiciat perquè en un d'ells, el de baix, circula l'aigua del riu principal, el 'Riu de Peguera' i l'altre rep les seves aigües provinents de l'Estany de Fonguera.

La seva conca està orientada de sud-oest a nord-est, amb el 'Pic de Carboner' (2.297 m) a l'est; el 'Pic de Fonguera' (2.883 m) al nord-oest, i el 'Pui de Linya' (2.870 m) al nord. Les roques on es troba estan formades bàsicament per roques sedimentàries de glacial rocoses.

Aboquen les seves aigües en l'Estany de Lladres del qual continuarà discorrent el 'Riu de Peguera'. Prop d'aquests llacs passa el GR 11 que arriba fins a la població d'Espot.

Els dos estanys estan totalment envoltats per pinedes de pi negre (Pinus uncinata), amb rododendro el sotabosc (Rhododendron ferrugineum). Les parts de la conca per sobre el límit del bosc hi ha principalment gespets (prats de Festuca eskia), però també neretars, prats de pèl caní (Nardus stricta) i de Carex curvula. Els estanys estan envoltats per torberes de Carex fusca. La vegetació submergida consisteix en Potamogeton berchtoldii, espargani (Sparganium angustifolium), ranuncle aquàtic (Ranunculus aquatilis), subularia (subularia aquàtica), Isoetes echinospora, Myriophyllum alterniflorum i al fons Nitella sp.

En els estanys hi ha poblacions de truita comuna (Salmo trutta) i barb roig (Phoxinus phoxinus), i en les zones menys profundes es pot trobar granota vermella (Granota temporària).

L'estat ecològic és "Bo" segons la classificació de la Directiva Marc de l'Aigua. Són actualment una reserva integral dins del 'Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici'. El seu estat de conservació és bo, encara que l'estany de baix es pot veure afectat per possibles regulacions hidroelèctriques en la conca.


Fuente: Wiquipèdia
D I M E N S I O N S
Superfície (ha):
   2,11   
Perímetre (m):
   724,3   
Longitud (m):
     230,0   
Amplada (m):
  124,0
Mesura: Institut Cartogràfic de Catalunya / CalcMaps.com
CLASSE i SITUACIÓ
Tipus Llac:Llac Glacial
Altitud (m):      2.044,0  
Població:
  Espot
Terme Municipal:
  Espot
Comarca:Pallars Sobirà
Coord. Geogràfiques:
42.55204º N, 1.05687º E
Geologia :
Sedimentàries de Glacial rocoses
Pic/Zona Refª.:
Carbonero
CONCA HIDROGRÀFICA
Conca:
Segre - Ebre
Afluents:
  Estany Tort de Peguera
Efluents:
Estany   de Lladres
Recorregut:
Riu de Peguera - Riu Escrita - La Noguera Pallaresa - SegreSimulador de dron
  Prat de Pierró - Estany de Monestero-Estany de la Llastra - Estany de Lladres - Espot

22,7 km

6:57 h

2.724 m

1.324 m

1.370 m
-1.698 m

10/08/2016

Moderat
MAPA DE SITUACIÓ I TRACK
Regreso al contenido