Estany de Lladres - pallarsllacs_cat

Vaya al Contenido
Llacs Glacials > Vall d'Espot > Riu de Peguera
M E N Ú
GALERIA D'IMATGES
Estany de  Lladres

L'Estany de la Llastra  és un llac d'origen glacial situat a 2.024 m d'altitud, en el 'Parc  Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici', prop de la població  d'Espot, a la comarca del Pallars Sobirà, al Pirineu de Lleida.
La  seva conca està orientada de sud a nord, amb el 'Pic de Carboner' (2.297  m) a l'est; el 'Pui de Linya' (2.870 m) al nord-oest i el 'Pic de Fonguera' (2.885 m) a l'oest.

Té  una longitud al punt màxim de 137 m i una superfície de 0,77 hectàrees.  Les roques on es troba estan formades bàsicament de roques  sedimentàries de Glacial rocoses.
Recull les aigües del 'Riu de Peguera' a través dels 'Estanys de Trescuro' i del 'Barranc de Fonguera' i les aboca així mateix en el 'Riu de *Peguera'.

Situada  al sud del llac, la 'Presa de la Font Grassa' augmenta la seva  capacitat d'embassament. Una canalització enterrada de 2 quilòmetres de  longitud construïda per l'empresa 'Hidroelèctrica de Catalunya, SA'  deriva part del cabal en la Central hidroelèctrica de 'Lladres', amb  l'objectiu final d'enviar aigua de la conca del Peguera per a alimentar  la Central hidroelèctrica de 'Sant Maurici'.

La Central  hidroelèctrica de Lladres és una central hidroelèctrica de muntanya del  terme municipal d'Espot, a la comarca del Pallars Sobirà.
Va ser construïda per l'empresa 'Hidroelèctrica de Catalunya, SA', les obres van trigar 30 mesos, finalitzant l'any 1953. És una central de derivació d'aigües de llacs represats. Era la primera central d'una cadena de salts que aprofitava els cabals de les valls dels rius Escrita i Peguera.
L'aigua  turbinada per a 'Lladres' passava al 'Salt de Sant Maurici' per a  alimentar la central hidroelèctrica de 'Sant Maurici', prop d'Espot.  Actualment la central està en desús, encara que va ser reformada en  2010.


Fuente: Viquipèdia
D I M E N S I O N S
Superfície (ha):
0,77
Perímetre (m):
414,4
Longitud (m):
137,0
Amplada (m):
91,0
Mesura: Institut Cartogràfic de Catalunya / CalcMaps.com
CLASSE i SITUACIÓ
Tipus Llac:Llac Glacial
Altitud (m):2.023,0
Població:
  Espot
Terme Municipal:
  Espot
Comarca:Pallars Sobirà
Coord. Geogràfiques:
42.55418º N, 1.06086º E
Geologia:
Sedimentarias de Glacial rocosas
Pic/Zona  Refª.:
Carbonero
CONCA HIDROGRÀFICA
Conca:
Segre - Ebre
Afluents:
Estanys   de Trescuro
Efluents:
Riu de Peguera
Recorregut:
Riu de Peguera - Riu Escrita - La Noguera Pallaresa - Segre
PRESA HIDRÀULICA
Nom Presa:Presa de la Font Grassa
Any de construcció:
1953
Empresa Elèctrica:
Hidroelèctrica de Catalunya
Simulador de dron
  Prat de Pierró - Estany de Monestero-Estany de la Llastra - Estany de Lladres - Espot

22,7 km

6:57 h

2.724 m

1.324 m

1.370 m
-1.698 m

10/08/2016

Moderat
MAPA DE SITUACIÓ I TRACK
Regreso al contenido