Flora i Fauna - pallarsllacs_cat

Vaya al Contenido
FLORA
FLORES I ARBRES
Com és habitual en les zones de muntanya, la vegetació és molt variada. Les diferents comunitats es distribueixen seguint les variacions d'altitud, orientació, tipus de roca i influència humana, formant mosaics més o menys complexos segons els sectors.
PLANTES
PI NEGRE
El seu nom específic deriva de l'adjectiu llatí uncinatus, que significa «ganxuda» i al·ludeix a la forma d'ungla regirada que presenten les escates de les seves pinyes.
Aquests són alguns dels altres noms utilitzats en la península Ibèrica per a referir-se al pi negre: Pi negre (Pirineu d'Osca). Pi negre (Pirineu català). Ho trobarem en les cotes més altes
EDELWEISS
Leontopodium alpinum, coneguda com a flor de les neus, és una planta de la família de les Asteraceae. És la flor emblemàtica de les altures i per això ha estat llargament exhaurida, havent desaparegut de moltes zones i sent molt menys freqüent que fa unes poques dècades, a causa de la qual cosa ha estat protegida en territori espanyol, estant prohibida la seva recol·lecció.
BOLETS
El turisme micològic gaudeix en aquests dies de la seva màxima esplendor. L'olor de naturalesa, a aire fresc, els canvis de color dels nostres paisatges i boscos del Pirineu permeten que gaudim d'aquesta activitat. La nostra ubicació fa que per a trobar els preuats tresors l'única cosa que es necessiti sigui posar-se a caminar.
FAUNA
ANIMALS
La fauna és extensa als parcs i entitats naturals protegides del Pirineu de Lleida.
ANIMALS
GRANOTA ROJA
La granota roja (Rana temporaria) és una espècie d'amfibi anur de la família Ranidae.​ Viu en llocs humits, passa gran part de la seva vida adulta en la terra, i torna a l'aigua només per a escapar quan l'ataquen i per a reproduir-se. Es reprodueixen a la primavera. Els mascles criden a les femelles amb un particular raucar, semblança a un grunyit, i després de l'aparellament les femelles posen grups flotants de milers d'ous. (Wikipedia)
POLTRES
Es tracta de poltres criats en total llibertat a les muntanyes del Pirineu Català. Els poltres s'alimenten únicament de llet materna fins als vuit mesos d'edat. A partir d'aquest moment, de pastura fresca.
TRITÓ PALMAT
El tritó palmat (Lissotriton helveticus) és una espècie d'amfibi urodelo d'uns 10 cm de longitud de la família Salamandridae.
Passa el període d'aparellament (febrer a maig) en l'aigua, posant de cent a tres-cents ous que fan eclosió en dues o tres setmanes. Els adults hibernen en terra, sota troncs o pedres de novembre a març, o, excepcionalment, dins de l'aigua. S'alimenta de diversos invertebrats. Viu uns dotze anys. Els mascles adquireixen membranes interdigitals en els membres posteriors durant l'època de reproducció, d'aquí el seu nom. (Wikipedia)
POINT OF INTEREST
Regreso al contenido